Tysta leksaker

"Nu har nästan ett år gått sen vi köpte in de första leksakerna och de håller fortfarande!"

"Ljudnivån har alltid varit en av sakerna vi har pratat om i både personalgruppen och med barnen. Så vi tänkte till och såg över verksamheten, lokalerna och leksakerna. Vi började i liten skala med leksaksbackar och byggleksaker, men när vi märkte att ljudnivån sänktes så markant så pratade jag med tysta leksaker som utformade alla lekrum i Tysta Leksakers anda. Vi utökade med ljuddämpande mattor som barnen leker, dansar och vilar på.

Nu har nästan ett år gått sen vi köpte in de första leksakerna och de håller fortfarande! Barnen tycker om att bygga med de mjuka, men ändå, lättstaplade byggklossarna och att kunna lägga en bilbana av en dämpmatta!"

-Jarno Paananen 
(Förskolechef, förskolan Lillstrumpan i Stockholm).

"Tysta leksaker har med sitt engagemang och sin lyhördhet bistått oss med material och sitt kunnande."

"Första gången jag kom i kontakt med Tysta leksaker var på Förskoledagarna 2012. Vi inledde ett samarbete strax efteråt då Tysta leksaker kunde erbjuda både inredning och pedagogiska material som påverkar ljudmiljön positivt på våra förskolor. Med hjälp av ljuddämpande vaxdukar och mattor samt förvaringslådor i tyg minskade tröttande ljud och både barn och pedagoger har fått en bättre miljö att vistas i. Tysta leksaker har med sitt engagemang och sin lyhördhet bistått oss både med material och sitt kunnande i vårt utvecklingsarbete mot en bättre ljudmiljö."

-Åsa Larsson 
(Förskolechef, Barnstugan Hälsingegatan AB).

"När vi inom kort bygger vår nya förskola är Tysta Leksaker det självklara valet!"

"Första gången jag kom i kontakt med Tysta Leksaker var jag skeptisk. Jag trodde inte att deras produkter skulle göra någon större skillnad. Nyfiken som jag är bestämde jag mig för att prova. Vi använder oss idag bl.a av bullerdämpande mattor, mjuka klossar, sensorbollar och har verkligen märkt en tydlig förändring i våra lokaler. I barnens lekar är det nu deras tankar och idéer som hörs och får ta plats. Onödiga ljud från torn, stavar m.m som rasar har reducerats markant. Vidare är mattorna så sköna att sitta, ligga och leka på att pedagogerna alltid väljer att komma ner på golvet och delta i barnens fria lek istället för att övervaka den, vilket i sin tur ger ljuddämpande effekter. När vi inom kort bygger vår nya förskola är därför leksaker från Tysta Leksaker det självklara valet!"

- Amanda Ekelund 
(Växa i Visby/ Förskolan Slottsparken, Visby).

"Tack vare snygga, inspirerande och tysta leksaker har vi kunnat sänka ljudvolymen."

"En av de viktiga frågorna för oss är att skapa en behaglig miljö för såväl barn som pedagoger. Vi har under en tid samarbetat med Tysta Leksaker som hjälpt oss att minska bullret på förskolan. Denna fråga blir allt viktigare för oss som driver förskola, de hälsorisker och den trötthet hög ljudvolym kan ge är verkligen en fråga att brottas med. Man vet också att en lugn, tillfredställande ljudvolym påverkar barns språkutveckling på ett positivt sätt. Tack vare snygga, inspirerande och tysta leksaker har vi kunnat sänka ljudvolymen på våra avdelningar. Vi har valt att, med Tysta Leksakers hjälp, inreda med ljudabsorbenter på såväl golv som bord och är mycket nöjda med resultatet!"

-Maria Ziedorn
 (Administration/Ekonomi/Föräldrafrågor på förskolan Pilen).

"Hela vår förskola använder de lätta vilmadrasserna och de ekologiska bomullsprodukterna"

"Vi träffade Bengt första gången på mässa i Älvsjö där han visade madrasser och tysta klossar. Vi fastnade direkt för Tysta Leksakers affärsidé och deras produkter. Efter det har vi träffats många gånger där han visar nya tysta, giftfria och utvecklande saker. Hela vår förskola använder de lätta vilmadrasserna och de ekologiska bomullsprodukterna. Det är många härliga material och utvecklande både för skapande och konstruktion. Vi är jättenöjda med den kontakt vi har med Bengt"

- Ewa Duvedal (förskollärare och förskolechef på Förskolan Aprikosen AB i Hässelby)

"Tysta Leksaker hjälper mig att nå flera mål"

"Efter att ha jobbat som pedagog i 40 år vet jag hur stort ansvar föräldrarna lägger på oss. I min roll som chef hjälper Tysta Leksaker mig att nå flera mål: Bättre arbetsmiljö för pedagoger, Giftfri förskola och framförallt skonas barnens öron så att de får en bra start i livet. Det är något jag kan ställa mig bakom."

- Berit Ahlin (Förskolechef för Förskolorna Upptäckarna)

 

"Proffsigt bemötande, bra produkter"

"Skogsbackens förskola utrustas med mjukt golv vid barnens "byggarbetsplats"

"Under mitt första år på Sandtorps och Skogsbackens förskolor i Nykvarn, har jag tillsammans med personalen medvetet arbetat med att förbättra vår gemensamma arbetsmiljö. På Sandtorps förskola har arbetet åtföljts av en serie mätningar och enkäter där personalen svarat på hur de upplever sin arbetsmiljö. Med enkla förändringar i verksamheten har vi fått positiva resultat både i mätningar och i enkätsvar. På Skogsbackens förskola har en avdelning utrustats med tysta lekbackar, tysta bord och mjukt golv vid barnens "byggarbetsplats".

Nästa steg är att prova nya madrasser till vilan. Vi tilltalas av madrasserna från Tysta Leksaker. De är lätta, avtorkningsbara, spritbara och samlar inte damm som våra frottéöverdrag vi har på nuvarande madrasser. Kan vi spara tid och miljö genom att inte behöva köra tvättmaskinen lika ofta är det ett stort plus.

Jag hoppas att vi genom långsiktigt arbete uppnår en hög grad av trivsel, stimulans, arbetseffektivitet, god hygien och hälsa.

- Lars Lundberg (Sandtorps och Skogsbackens förskolor i Nykvarns kommun)

"Proffsigt bemötande, bra produkter"

"Vi på förskolan Snurran i Malmö är mycket nöjda kunder hos Tysta Leksaker. Proffsigt bemötande, snabb service, mycket bra produkter och ett väldigt glatt humör gör att vi alltid är nöjda med våra inköp."

- Mari & Sofi (Förskolan Snurran i Malmö)

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss för mer information om våra leksaker och tjänster.

070-429 67 70, 070-310 64 49

© Tysta leksaker

Hur påverkas barn av hög ljudnivå?

Läs mer om hur ljud påverkar barn